Nieuws


17 april 2021


vanmorgen vroeg is het eerste veulen geboren. Om half 8 was er nog niks te zien en leek alles rustig. Eerst maar naar de geiten om daar te controleren of alles oké was. Op de terugweg nog maar eens kijken en wat schets mijn verbazing. Er loopt een veulen naast Terry. Het is een vos merrieveulen. Ze heeft de naam Priska v.d. Kamperweg gekregen.


 

Hengstenhouder!!

Vandaag de afspraak gemaakt met de familie van Driel dat Cassis van Stal Polderzicht de komende 2 jaar en mogelijk nog een derde jaar bij mij ter dekking staat.

Heel erg blij dat deze bruinbonte kleine maatse, best bewegende hengst aan mij wordt toevertrouwd. 

Voor derden zal Cassis beperkt beschikbaar zijn. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Leontien Ruisen

Coronakeuringen NSPS 2020


Met Nienke van Berja naar de keuring in Gersloot geweest. Vantevoren veel met haar bezig geweest zodat ze braaf aan touw mee kon en wilde lopen. Ook het wassen was nieuw voor haar maar ze vond het uiteindelijk best fijn. Op de keuring stapte en draafde ze braaf door de baan en kreeg ze haar enterpremie.


De keuring in Assen achter de rug. Hier met Ilse en Maddox naartoe geweest. 

Ilse kreeg een 3e premie. Ze zet haar achterbenen onder haar lichaam en dus niet mooi recht vooruit. Volgend jaar maar in de herkansing. 

Maddox liet zich netjes zien en zij kreeg een twenterpremie.  Nu hopen dat ze zich mooi blijft ontwikkelen en dan kan ze volgend jaar voor stamboekopname. 

 

Inmiddels 2 pony's aangemeld voor Assen en 1 pony voor Gesloot.

Niet verwacht dit jaar nog te kunnen showen en alhoewel er geen rubrieken en kampioenschappen zijn wel blij dat ik toch pony's geprimeerd kan krijgen. het bekappen is inmiddels klaar en komende tijd oefenen met lopen aan touw en ze wassen en poetsen.


6 augustus 2020


Organza drachtig gescand van Leo van Berja en Hello Poppet van Y-catcher vd Colorstable. Begin juni 2021 worden van deze merries de veulens verwacht.


22 juni 2020

Vandaag bericht gekregen dat Dushi v.d. Bosrand drachtig is gescand van Kalusha of Duke Stable. Haar ook maar direct opgehaald zodat het weer wat minder kaal in de wei is. Ook Ilse weer heb ik weer opgehaald. Zij is hopelijk dragend van Leo v. Berja. Jammer genoeg is het niet mogelijk om haar te scannen. Dus nog even spannend of ze dragend is.

 

20 juni 2020

Tijdens de ochtend ronde bleek het uier van Kalathea veranderd te zijn en was er een klein kegeltje zichtbaar. Haar de hele dag een beetje in de gaten gehouden. Net na half 5 waren beide spenen vol en mooie kegels zichtbaar.  Het kon niet heel lang meer duren. Ik had het nog niet gezegd of ze ging liggen. Wauw altijd weer intens om mee te maken. Wat was ik blij dat ik net weer een kijkje was gaan nemen. Dat was maar goed ook want er kwam maar een beentje en het hoofd was er ook al bijna uit. De DA gebeld maar die was meer dan een half uur van mij vandaan. Dan zelf proberen het been goed te leggen. Heb al veel geholpen bij geboortes bij schapen en geiten, maar nog nooit zelf bij een pony. Na enkele spannende minuten het 2e beentje erbij gekregen. Toen was het veulen er vlot. Geen tel te vroeg want het leek er niet op dat ze zelfstandig ging ademen.  Haar opgetild aan de achterbenen en flink geslingerd.  Daarna een flinke klets koud water op haar snuit gegooid en lucht via de neus ingeblazen. Gelukkig kwam de ademhaling op gang en was er een levend merrieveulen. Een prachtig zwartbont diertje die de naam Orelia van de Kamperweg heeft gekregen. 

 

6 mei 2020

Een fantastisch begin van de dag. Om 5 uur lag er een mooi klein bruin veulentje naast de ruif. Hello Poppet had haar veulen mooi op de dag af gekregen. Het is een hengstveulen en heeft als vader Wahtamin van den Uitweg. Hij heeft van Gido de naam Otje gekregen. Ik was al 2 weken aan het waken, omdat Organza vanaf de 22e april haar veulen kon krijgen. Ik had al een paar keer gegrapt dat Hello Poppet haar straks voor zou zijn en dat ik 2 veulens op dezelfde dag zou krijgen.

Dit voorgevoel bleek te kloppen. Om half 11 vond Organza dat het tijd was om haar veulen op de wereld te zetten. Ze gaf mij een heel mooi vos merrieveulen, de derde op rij. Vader van dit veulen is Kaiser van 't Minhoefke. Ze heeft de naam Ooby Dooby gekregen. Super blij met deze twee veulens.  

 

25 april 2020

Vandaag Dushi naar de familie Nijhof in Rietmolen gebracht. Daar zal zij gedekt worden door Kalusha of Duke Stable. Hopen op een mooi bont veulen in 2021.

 

14 maart 2020

 

Vandaag te horen gekregen dat ik anderhalf ha grasland mag huren. In ieder geval eerst voor een jaar. Heel erg blij mee. Dit betekent namelijk dat ik mijn eigen wei dit jaar een grote opknapbeurt kan geven. Doorzaaien en de ingeklonken plekken opvullen en egaliseren. 

 

8 februari 2020

 

Mooi weitje om te begrazen in het schrikdraad gezet. Mag hier de pony's weiden tot 1 april. Drie merries hier naartoe gelopen. Mooie bijkomstigheid dat ik Nienke nu ook kon spenen. 

 

27 januari 2020

 

Kalathea is al weer een tijdje bij me en ik vond het tijd dat ze ook haar eigen pagina kreeg. Gelijk ook voor Noodles een pagina aangemaakt. Nienke haar pagina wordt aan gewerkt.

 

Oktober 2019

 

Naar de shetlandpony select sale in Liessel geweest. Ik had Madelief vd Kamperweg aangemeld om geveild te worden en zij was door de selectiecommissie geselecteerd. 'sMorgens vroeg vertrokken om Madelief op tijd in Liessel te hebben.

Na het inchecken haar op de aangewezen plaats gezet. Nog even spannend of ze veterinair in orde is en gelukkig was ze dat. Ook werd haar stokmaat bepaald, ze bleek 80 cm te zijn en blijft dus gegarandeerd mini. Ondertussen zelf eens de andere aangeboden ponies bekeken in de stallen en een aantal ponies gezien die ik wel zou willen hebben.

Madelief zat redelijk op tijd ingedeeld om geveild te worden. Zij liet zich goed zien en heeft een andere eigenaar gekregen. Weet alleen niet waarheen ze verkocht is.

In de loop van de middag kwam een van de merries in de baan die ik wel zou willen hebben.  Ik had een bedrag in mijn hoofd wat ik maximaal wou bieden. Gelukkig kon ik haar voor dat bedrag kopen en ik ben dan ook de gelukkige eigenaar van Kalathea van Kairos. Een prachtige middenmaatse zwarte merrie.

 

17 augustus 2019

Naar de premiekeuring in Winschoten geweest. Eens even kijken hoe zulke mooie pony's ze daar aan de keuring hebben. De kar achter de auto want Mhari heeft een nieuw adres. Zij mag bij Shawna in het Groningse land komen wonen.

 

Keuringseizoen 2019


Het keuringseizoen is in aantocht. Welke keuring is interessant om naar toe te gaan. Helaas geen zomerkeuring regio Oost in verband met te weinig opgaves. Erg jammer!

 

De Nationale Bontenkeuring op 13 juli in Scherpenzeel. Hier mijn bonte jaarling ingeschreven.  Hoop daar vooral ervaring in de ring op te doen met haar.

 

Vier pony's aangemeld voor de fokdag van de Noordelijke fokverenigingen op 27 juli in Assen. Twee jaarlingen en een vierjarige met haar veulen. Kunnen de jonkies wennen aan een keuringsdag.

 

En tenslotte de premiekeuring in Dalen op 10 augustus . Hier hoop ik met acht pony's mooie resultaten te behalen. Twee veulens, drie jaarlingen, een vierjarige en twee vijfjarigen ingeschreven. Lekker druk bezig met mijn hobby de komende periode. 

 

27 juni 2019

Zo de eerste merrie is weer thuis. Kan ik weer genieten van een veulen in de wei. Hopelijk is ze drachtig. Over 18 dagen kan ik haar laten scannen.

3 juni 2019

Vandaag voor het eerst de geboorte van een veulen mee mogen maken. Wat ontzettend mooi om te zien. Wat een krachten komen er vrij bij zo'n bevalling.

Ilse van de Casterhof heeft haar eerste veulen gekregen. Een klein zwart hengstveulen. Vader is Goofy v 't Olde Hok. Het veulen heet Nils v.d. Kamperweg. 

18 mei 2019

Soms komt er iets op je pad waar je geen NEE tegen moet zeggen. Zo stond er een mooi stel te koop moeder Dushi vd Bosrand en net geboren dochter Nienke v. Berja. Binnenkort kan ik dit tweetal ophalen.  Dan gaan ze rechtstreeks door naar Heerde. Daar loopt de Burgemeester. Van hem x Dushi hoop ik dan in 2020 een veulen te krijgen.

9 mei 2019

Helaas heeft Hosta vannacht een dood hengstveulen gekregen. Erg jammer want ik had enorm uitgekeken naar juist dit veulen van haar x Guess What of Riverdance. Het veulen lag totaal verkeerd en de veearts heeft enorm haar best gedaan om het veulen er op tijd uit te krijgen. Gelukkig gaat het met Hosta goed. Ze eet en ziet er helder uit.

28 april 2019

Vandaag is Her Majesty verhuist naar een nieuw adres. Zij zal een fijne kinderpony gaan worden.

19 april 2019

Vanmorgen vroeg heeft Organza een mooi voskleurig merrieveulen op de wereld gezet. Ze heeft een prachtige witte bles. Papa is Cassis van Stal Polderzicht. Haar naam is Noodles van de Kamperweg.

29 maart 2019

Vandaag is Emma Juliana naar haar nieuwe huis gegaan. Ik hoop dat haar nieuwe eigenaar net zo veel plezier aan haar mag beleven dan dat ik heb gedaan.

Organza v. Stal Brammelo Kroon Preferent

Op de premiekeuring in Friesland behaalde Josta v. Berja haar 2e premie. Doordat Zelladonna v.d. Biezenbeemd op 12 jarige leeftijd voor de 4e keer een 2e premie behaalde, werd zij Kroon. Dat betekende dat Organza dus genoeg punten had behaald voor haar preferentschap. Haar veulen Maddox vd Kamperweg had ik nog aangemeld voor de nakeuring in de hoop dat zij een veulenpremie mocht halen. Dit lukte zodat zij ook meetelt voor de lijst van Organza. Alhoewel ik nu de eigenaar ben gaan de credits voor het behalen van deze mijlpaal vooral naar de familie Plender. Zij hebben ervoor gezorgd dat de meeste punten zijn behaald door hun fokkerijresultaten. 

9 oktober 2018

Met een paar pony's naar de nakeuring geweest. 

Maddox v.d Kamperweg was geblesseerd tijdens de premiekeuring en moest voor haar vader Dibbit v.'t Wijbos nog gepresenteerd worden. Zij kreeg vlot haar veulenpremie. Dibbit is nu door naar de 2e fase.

Ilse van de Casterhof was ten tijde van de premiekeuring onvoldoende in conditie en was nu wel tiptop. Erg blij dat zij haar tweede premie kreeg.

Hello Poppet of Rock Stable stond er in mijn beleving ook mooi voor. Echter ze toonde dit blijkbaar niet zo aan de keurmeesters. Helaas een derde premie. Volgend jaar beter en dan hoop ik dat ze wel een tweede premie krijgt.

11 augustus 2018

Met de pony's naar de premiekeuring in Dalen geweest. Uiteindelijk waren er 3 mee deze dag. De bedoeling was 4 maar helaas had Maddox zich donderdag bezeerd op de kar. 

Madelief (Hosta x Spanker) was als eerste aan de beurt en een betere start kun je je niet wensen. Een kopplaats en een dik verdiende veulenpremie. Trots op mijn kleine uitblinkertje. Tijdens het kampioenschap van de mini veulens werd ze uitgeroepen tot reservekampioen. Helemaal happy en ze mag ook mee naar de Nationale keuring op 20 oktober in Lunteren. Zo gaaf.

Met Hosta liep ik in een hele zware rubriek, zij werd als laatste geplaatst. Ik hoopte dat ze haar 2e premie zou krijgen maar de jury vond haar nog niet bespierd genoeg. Helaas een 3e premie. Ook Emma Juliana kreeg een 3e premie. 

28 juli 2018

Met Hosta en haar veulen Madelief meegedaan aan de zomerkeuring in Assen. Aan deze keuring deden fokkers vanuit de drie noordelijke provincies mee.

Madelief mocht als tweede opstellen in een goed gevulde rubriek waaraan 7 mini veulens meededen. Ze kreeg een 1e fokdagprijs. Superblij met dit resultaat.

Hosta liep mee in een rubriek 4 jaar eo kleine maatse merries. Ze liet zich goed zien en werd als derde van de vijf geplaatst. Ook zij kreeg een 1e fokdagprijs. 

Het was een superleuke leerzame dag.  Met dank aan de familie Plender voor het helpen klaarmaken van de pony's.  

25 juli 2018

Vanmorgen is het laatste veulen van dit seizoen geboren. Emma Juliana x Goofy. Een prachtig merrieveulen met twee "gezichten". Bruin met een wit been aan de ene kant en prachtig platenbont aan de andere. Haar naam is Mhari v.d. Kamperweg.  

22 juli 2018

De meeste pony's zijn inmiddels uitgedekt en/of drachtig gescand. Gelukkig zijn de veulens ook al weer een tijdje thuis. Geniet er elke dag van hoe die twee zich ontwikkelen en hun eigen persoonlijkheid tonen. Hopelijk komt binnenkort ook het veulen van Emma x Goofy. Zij loopt nu op alle dag.

De aanhoudende droogte heeft erin geresulteerd dat ik al kuil aan het bijvoeren ben. Raar hoor bijvoeren in de zomer, maar ja ze moeten toch eten.

De komende week oefenen met Hosta en Madelief. Zij gaan mee naar de Zomerkeuring op 28 juli in Assen. Daarna is het nog maar twee weken tot aan de premiekeuring. 

2 juni 2018

Vandaag Hosta naar de hengst gebracht. Dit jaar heb ik gekozen voor Guess What of Riverdance. Een veelbelovende jonge hengst. Even op en neer naar Nieuwaal naar de familie Termeer. Ik hoop dat hij het minder goede achterbeen gebruik van Hosta kan verbeteren in haar toekomstige veulen. 

Pinksterweekend (19-21 mei 2018)

De afgelopen dagen lekker druk geweest met de pony's. Allereerst is Hosta bevallen van haar eerste veulen. Een mooi vosje die de naam Madelief v.d Kamperweg heeft gekregen.

Op zaterdag Organza met haar veulen naar Elsloo gebracht bij de familie Plender om gedekt te worden door Cassis v. Stal Polderzicht. 

Zondag de kar opnieuw achter de auto en op weg naar Bocholt.  Daar twee mooie zwarte merries opgehaald met mooie afstamming.  Zij lopen nu bij Cappucino of Sportview om gedekt te worden.  

30 april 2018

Het veulenseizoen is begonnen. Vanmorgen liep er een mooi veulen naast Organza in de wei. Helemaal blij met mijn eerste merrieveulen die ik Maddox heb genoemd.

 

24 april 2018

Vanaf vandaag is het officieel. Mijn stalnaam is nu een beschermde stalnaam en mag ik nu dus gebruiken. Mooi op tijd want ieder moment kan het eerste veulen van dit seizoen geboren worden.

31 maart 2018

Vandaag naar Zweeloo geweest met Ilse v.d. Casterhof voor stamboekopname. Ze vonden haar goed genoeg om als A categorie pony opgenomen te worden in het NSPS.

16 maart 2018

Vandaag de hoeven van Ilse laten doen. Zo heeft ze nog even de tijd om te wennen aan haar nieuwe stand. Ook gelijk maar haar oortjes mooi uitgeknipt. De komende dagen flink poetsen en oefenen met lopen aan het halster en touw. 

14 februari 2018

De pony's zijn vandaag door de tandarts bezocht. Vooral voor Organza is het belangrijk gezien haar leeftijd dat haar gebit goed blijft. Wanneer haar veulen geboren is zal haar gebit een behandeling krijgen. Ook de andere dames even de tanden laten bekijken. Die zagen er goed uit.

28 oktober 2017 

Ilse van de Casterhof gekocht op de Select Sale in Liessel.

Ze is een zwarte mini waar ik hoge verwachtingen van heb.

Alll